
Őszibarackleves
Őszibarackleves
Mindenféle gyümölcsleves nagyon finom. Télen melegen, nyáron hűtve. Most őszibarackból készült, mert annak van szezonja.
Hozzávalók
4 adag
- 80 dkg őszibarack magozva
- 1/2 citrom
- 1 t.k. őrölt fahéj
- 1 t.k. szegfűszeg
- 1 k.k. só
- 1 cs. főzős vanília pudingpor
- 2 e.k. kristálycukor
- 1 cs. vaníliás cukor
- 2 dl tej
- 2 dl habtejszín
Elkészítés
30 perc
A barackot kisebb kockára, a citromot mini kockákra vágtam a héjával együtt. A szegfűszeget teatojásba tettem.
Feltettem vízzel főni. Hozzátettem a sót, és a fahéjat is.
Kb. 10 perc főzés elég.Közben kikevertem a pudingport és a cukrokat egy kis tejben, hozzákevertem a habtejszínt is.
Behabartam vele a levest. Tejet még öntöttem hozzá, annyit, míg olyan sűrűségű lett, amilyet szerettem volna.
Melegen és hűtve is finom.
Jó étvágyat! 😋