Őszibarackleves

Őszibarackleves

Mindenféle gyümölcsleves nagyon finom. Télen melegen, nyáron hűtve. Most őszibarackból készült, mert annak van szezonja. 

Hozzávalók

4 adag

  1. 80 dkg őszibarack magozva
  2. 1/2 citrom
  3. 1 t.k. őrölt fahéj
  4. 1 t.k. szegfűszeg
  5. 1 k.k. só
  6. 1 cs. főzős vanília pudingpor
  7. 2 e.k. kristálycukor
  8. 1 cs. vaníliás cukor
  9. 2 dl tej
  10. 2 dl habtejszín

Elkészítés

30 perc

  1. A barackot kisebb kockára, a citromot mini kockákra vágtam a héjával együtt. A szegfűszeget teatojásba tettem.

  2. Feltettem vízzel főni. Hozzátettem a sót, és a fahéjat is.
    Kb. 10 perc főzés elég.

  3. Közben kikevertem a pudingport és a cukrokat egy kis tejben, hozzákevertem a habtejszínt is.

  4. Behabartam vele a levest. Tejet még öntöttem hozzá, annyit, míg olyan sűrűségű lett, amilyet szerettem volna.

  5. Melegen és hűtve is finom.
    Jó étvágyat! 😋

Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el