
Őszibarackos joghurttorta
Őszibarackos joghurttorta
Szülinapra készült.
Hozzávalók
30 perc + hűtés
- 20 dkg keksz
- 20 dkg margarin
- 750 gr gyümölcsös joghurt
- 20 g zselatin
- 20 g vaníliás cukor
- 15 dkg cukor
- 3 dl habtejszín
- 3 db őszibarack
A tetejére: - 2 db őszibarack
- 2,50 dl szörp
- 10 g zselatin
Elkészítés
1 torta
Kekszet megdaráltam, (ha nincs darált keksz), olvasztott margarinnal összekevertem, és a kapcsos formába nyomkodtam. Hűtőbe tettem, míg összeállítottam a krémet.
A joghurtokat lábasba tettem, felmelegítettem, hozzátettem a zselatint, a cukrokat.
Amikor kicsit meghűlt, hozzákevertem a kockára vágott őszibarackot, és a felvert tejszínhabot.
A formába öntöttem, hűtöttem, míg megszilárdult.
Kiraktam a tetejét barackszeletekkel.
A szörpöt meglangyosítottam, feloldottam benne a zselatint, kihűlés után a tortára csorgattam.
Hűtés fogyasztásig.
Jó étvágyat!