
Őszibarackos sajttorta
Őszibarackos sajttorta
Nagyon gyorsan össze lehet dobni, a hűtése a több idő, sütni sem kell, és finom.
Célszerű előző nap elkészíteni, mielőtt enni szeretnénk, akkor tökéletesen vágható lesz.
Hozzávalók
24 cm-es forma
- 20 dkg darált keksz
- 20 dkg margarin
- 40 dkg mascarpone
- 4 dl habtejszín
- 10 dkg cukor
- 2 cs vaníliás cukor
- 1 db citrom leve + reszelt héja
A tetejére - 2 db őszibarack
- 1,5 dl gyümölcslé vagy szörp
- 1 csomag étkezési zselatin
Elkészítés
20 perc + hűtés
Kekszet aprítóban összeaprítottam. Nem kaptam darált kekszet.
Margarint felolvasztottam, összekevertem a darált keksszel, és a kapcsos forma aljára nyomkodtam. Hűtőbe tettem.
Mascarponét, cukrokat, citromot összekevertem.
Tejszínhabot felvertem, hozzáforgattam a sajtos krémhez.
A formában lévő tésztára simítottam.
Kiraktam őszibarackkal.
A zselatint elkészítettem a szörppel, és a tetejére öntöttem. Jaffa szörppel készítettem. Másnapig eltettem a hűtőbe pihenni.
Jó étvágyat! 😋