
Palacsinta torta
Palacsinta torta
Csak, hogy ne hagyományos legyen szülinapra 😊
Hozzávalók
8 szelet
A palacsintához..
- 40 dkg liszt
- 2 tojás
- 1 k.k. só
- 1 k.k. szódabikarbóna
- 2 cs vaníliás cukor
- 2 e.k. étolaj + a sütéshez
- 4 dl tej
- 4-4,5 dl szénsavas víz
A töltelék.. - 0,5 kg tehéntúró
- 10 dkg kristálycukor
- 3 db tojás sárgája
- 2 cs vaníliás cukor
- 1 db citrom reszelt héja + 1/2 citrom leve
- 1 kis üveg házi baracklekvár
A csokimáz.. - 10 dkg étcsoki
- 2 e.k. víz
- 1 e.k. cukor
- 5 dkg margarin (vagy vaj)
A díszítéshez.. - 200 ml habtejszín
- 10 dkg sárgabarack
Elkészítés
1 óra 20 perc
A víz kivételével simára kevertem a palacsinta hozzávalóit. Egy sűrű massza lesz. Ezután hígítottam a vízzel, a megfelelő sűrűségűre.
A töltelék hozzávalót szintén simára kevertem botmixerrel.
Előkészítettem egy kis üveg házi baracklekvárt.A palacsintákat világosra kisütöttem. Nekem 13 db lett, de serpenyő méret, és tészta vastagság függő a darabszám.
Nagy tányérra tettem, ahogy sült, töltöttem is.
Egy réteg túró, egy réteg lekvár felváltva.A tetejét üres palacsinta zárta.
Elkészítettem a csoki öntetet.
Egy mély tányérba daraboltam a csokit, hozzátettem a vizet és a cukrot, mikróban felolvasztottam. Amikor a csoki felolvadt, hozzádaraboltam a margarint, és addig kevergettem, míg a margarin is hozzáolvadt.Beborítottam vele a palacsintákat.
A tejszínt felvertem, kis halmokat nyomtam a tetejére.
Itt ajánlok egy plusz lépést, amit én kihagytam, ezért a hab megcsúszott. A csokiborítás után hűtőbe kell tenni, amíg megszilárdul, és csak utána díszíteni.Végül kiraktam sárgabarack szeletkékkel.
Jó étvágyat! 😋















