
Pudingos-banános piskóta
Pudingos-banános piskóta
Egyszerű alapanyagokból, akár torta is készülhet belőle
Hozzávalók
8 szelet
- 3 db tojás
- 3 ek cukor
- 3 ek liszt
- 1/2 cs sütőpor (6 g)
- 2 ek cukrozott instant kakaópor
A krémhez: - 2 cs vaníliás pudingpor (2x40 g)
- 8 1/2 dl tej
- 3-4 ek cukor
- 1 cs étkezési zselatin
A díszítéshez: - 3 db banán
- 1/2 citrom leve
- 2 dl habtejszín
- ízlés szerint tortadara
Elkészítés
50 perc + hűtés
Tortaformát kikentem-liszteztem, a szokásos módon összeállítottam a piskóta tésztát, a formába öntöttem.
Előmelegített sütőben, 160 C fokon, kb. 25 perc alatt megsütöttem. Fakanál végével lyukakat fúrtam a tésztába, hogy majd belecsurogjon a krém.
5,5 dl tejet feltettem forrni, 2 dl tejben elkevertem a pudingport, és a cukrot, 1 dl tejben a zselatint. Amikor felforrt a tej, sűrűre főztem benne a pudingot, és hozzáöntöttem a zselatinos tejet is. Azzal éppen hogy csak 1-et rottyantottam. Langyosra hűtöttem.
A banánt felkarikáztam, citromlét csurgattam rá. A piskótára kentem egy réteg pudingot, befedtem banánkarikákkal, majd a maradék pudinggal.
Megint egy réteg banánkarikák. Tejszínhabot felvertem, és befedtem vele az egészet.
Megszórtam a tetejét barna tortadarával. Pár óra hűtés után levettem a tortaforma oldalát.
Jó étvágyat! 😋