Pudingos-banános piskóta

Pudingos-banános piskóta

Egyszerű alapanyagokból, akár torta is készülhet belőle 

Hozzávalók

8 szelet

  1. 3 db tojás
  2. 3 ek cukor
  3. 3 ek liszt
  4. 1/2 cs sütőpor (6 g)
  5. 2 ek cukrozott instant kakaópor
    A krémhez:
  6. 2 cs vaníliás pudingpor (2x40 g)
  7. 8 1/2 dl tej
  8. 3-4 ek cukor
  9. 1 cs étkezési zselatin
    A díszítéshez:
  10. 3 db banán
  11. 1/2 citrom leve
  12. 2 dl habtejszín
  13. ízlés szerint tortadara

Elkészítés

50 perc + hűtés

  1. Tortaformát kikentem-liszteztem, a szokásos módon összeállítottam a piskóta tésztát, a formába öntöttem.

  2. Előmelegített sütőben, 160 C fokon, kb. 25 perc alatt megsütöttem. Fakanál végével lyukakat fúrtam a tésztába, hogy majd belecsurogjon a krém.

  3. 5,5 dl tejet feltettem forrni, 2 dl tejben elkevertem a pudingport, és a cukrot, 1 dl tejben a zselatint. Amikor felforrt a tej, sűrűre főztem benne a pudingot, és hozzáöntöttem a zselatinos tejet is. Azzal éppen hogy csak 1-et rottyantottam. Langyosra hűtöttem.

  4. A banánt felkarikáztam, citromlét csurgattam rá. A piskótára kentem egy réteg pudingot, befedtem banánkarikákkal, majd a maradék pudinggal.

  5. Megint egy réteg banánkarikák. Tejszínhabot felvertem, és befedtem vele az egészet.

  6. Megszórtam a tetejét barna tortadarával. Pár óra hűtés után levettem a tortaforma oldalát.

  7. Jó étvágyat! 😋

Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el