
Pulykapörkölt fejes káposztával, bulgurral
Pulykapörkölt fejes káposztával, bulgurral
Székelykáposztához hasonló, mégsem az. Aki nem szereti a savanyúkáposztát, az ezt a változatot szeretni fogja.
Hozzávalók
5 adag
- 60 dkg pulyka medalion
- 1 kg fejes káposzta
- 3 e.k. olaj
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 1 db zöldpaprika
- 1 db paradicsom
- 2 e.k. pirospaprika
- só
- bors
- ételízesítő
- 10 dkg bulgur
Elkészítés
70 perc
A pörkölt hozzávalóit összedaraboljuk.
Hagymát, paprikát megdinszteljük, rátesszük a paradicsomot, és a húst, ezzel is dinszteljük. Megszórjuk pirospaprikával és a fűszerekkel...
...összekeverjük, felöntjük vízzel, hogy ellepje, 25 - 30 percig főzzük.
Közben csíkokra vágjuk a káposztát, hozzáadjuk a pörkölthöz, főzzük tovább.
Amikor már majdnem puha a káposzta is, hozzáöntjük a bulgurt is.
Lefedve takarékon főzzük még kb 10 percet, majd lekapcsoljuk, és fedő alatt hagyjuk még egy ideig, hogy a bulgur megpuhuljon.Jó étvágyat! 😋