Pulykapörkölt fejes káposztával, bulgurral

Pulykapörkölt fejes káposztával, bulgurral

Székelykáposztához hasonló, mégsem az. Aki nem szereti a savanyúkáposztát, az ezt a változatot szeretni fogja. 

Hozzávalók

5 adag

  1. 60 dkg pulyka medalion
  2. 1 kg fejes káposzta
  3. 3 e.k. olaj
  4. 1 nagy fej vöröshagyma
  5. 1 db zöldpaprika
  6. 1 db paradicsom
  7. 2 e.k. pirospaprika
  8. bors
  9. ételízesítő
  10. 10 dkg bulgur

Elkészítés

70 perc

  1. A pörkölt hozzávalóit összedaraboljuk.

  2. Hagymát, paprikát megdinszteljük, rátesszük a paradicsomot, és a húst, ezzel is dinszteljük. Megszórjuk pirospaprikával és a fűszerekkel...

  3. ...összekeverjük, felöntjük vízzel, hogy ellepje, 25 - 30 percig főzzük.

  4. Közben csíkokra vágjuk a káposztát, hozzáadjuk a pörkölthöz, főzzük tovább.

  5. Amikor már majdnem puha a káposzta is, hozzáöntjük a bulgurt is.
    Lefedve takarékon főzzük még kb 10 percet, majd lekapcsoljuk, és fedő alatt hagyjuk még egy ideig, hogy a bulgur megpuhuljon.

  6. Jó étvágyat! 😋

Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el