
Rántott csirkecomb és mell
Rántott csirkecomb és mell
Egyszerű klasszikus étel... de nagyon szeretjük.
Hozzávalók
6 adag
- 2 db egész csirkecomb
- 1 db egész csirkemell
- ízlés szerint só
- 15 dkg liszt
- 3 db tojás
- 15 dkg zsemlemorzsa
- 0,5 l étolaj
Elkészítés
40 perc
A combokat kettévágtam, a csont mellett szétnyitottam mind a négy darabot. A mellet 8 darabra vágtam, enyhén megklopfoltam. Besóztam.
Lisztbe-tojásba-prézlibe forgattam a szeleteket.
A combokat lassú tűzön lefedve sütöttem. Így nem marad véres a csont mellett.
A mell hamarabb megsül, fedő nélkül, közepes lángon.
Köret adható hozzá rizs, vagy burgonya bármilyen formájában.
Én most krumplipürét, és sült krumplit készítettem hozzá.
Jó étvágyat! 😋