Rántott pulykamáj, petrezselymes krumplipürével

Rántott pulykamáj, petrezselymes krumplipürével

Hozzávalók

4 adag
          A rántott májhoz:

  1. 0,50 kg pulykamáj
  2. 20 dkg liszt
  3. 3 db tojás
  4. 20 dkg zsemlemorzsa
  5. kicsi só a tojásba
  6. 0,50 l étolaj
    A krumplipüréhez:
  7. 1 kg burgonya
  8. ízlés szerint só
  9. 10 dkg margarin
  10. 2 dl tej
  11. 2 csokor petrezselyem zöld

Elkészítés

1 óra

  1. A májból kivágtam a nem odavaló részeket, szeletekre vágtam.

  2. Bepaníroztam a szokásos módon: lisztbe-tojásba-zsemlemorzsába.

  3. A meghámozott, megmosott burgonyát kockákra vágtam, sós vízben megfőztem.

  4. Közben a margarinon megfuttattam az apróra vágott petrezselymet.

  5. Amikor a krumpli megfőtt, leöntöttem a vizet róla, ráöntöttem a petrezselymes margarint, és a tejet, jól kikevertem.

  6. A panírozott májszeleteket olajban kisütöttem.

  7. Jó étvágyat! 😊

Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el