
Rántott pulykamáj, petrezselymes krumplipürével
Rántott pulykamáj, petrezselymes krumplipürével
Hozzávalók
4 adag
A rántott májhoz:
- 0,50 kg pulykamáj
- 20 dkg liszt
- 3 db tojás
- 20 dkg zsemlemorzsa
- kicsi só a tojásba
- 0,50 l étolaj
A krumplipüréhez: - 1 kg burgonya
- ízlés szerint só
- 10 dkg margarin
- 2 dl tej
- 2 csokor petrezselyem zöld
Elkészítés
1 óra
A májból kivágtam a nem odavaló részeket, szeletekre vágtam.
Bepaníroztam a szokásos módon: lisztbe-tojásba-zsemlemorzsába.
A meghámozott, megmosott burgonyát kockákra vágtam, sós vízben megfőztem.
Közben a margarinon megfuttattam az apróra vágott petrezselymet.
Amikor a krumpli megfőtt, leöntöttem a vizet róla, ráöntöttem a petrezselymes margarint, és a tejet, jól kikevertem.
A panírozott májszeleteket olajban kisütöttem.
Jó étvágyat! 😊