Rizs és zabpehelylisztes kenyér (gluténmentes)

Rizs és zabpehelylisztes kenyér (gluténmentes)

Rendszeresen sütök magunknak kenyeret, de gluténmentest még nem sütöttem, hála Istennek nincs rá szükségünk. Úgy gondoltam, megkísérlem, mert szeretem a kihívásokat. Elsőre ez lett belőle. 

Hozzávalók

960 gr-os kenyér

  1. 330 gr zabpehelyliszt
  2. 200 gr rizsliszt
  3. 1 ek őrölt lenmag
  4. 2 dl aludttej
  5. 2 dl víz
  6. 1 tk cukor
  7. 1 tk só
  8. 2 ek étolaj
  9. 1 cs. porélesztő

Elkészítés

2 óra

  1. Az anyagokat kimértem, a kenyérsütővel összedolgoztattam.

  2. Vajazott, lisztezett formába tettem, megkentem olajjal, megszórtam zabpehellyel, és 1 órát letakarva pihentettem. (A benne lévő élesztőről tudomást sem vett, kb. ugyanolyan volt 1 óra múlva is.)

  3. Előmelegített sütőben 180 C fokon kb. 40 perc alatt megsütöttem. Rácsra borítottam, letakarva kihűtöttem.

  4. Nem ez lesz a kedvenc kenyerünk, de szerintem még fogok kísérletezni.


Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el
Sütiket használunk, hogy biztosítsuk a weboldal megfelelő működését és biztonságát, valamint hogy a lehető legjobb felhasználói élményt kínáljuk Neked.

Haladó beállítások

Itt testreszabhatod a süti beállításokat. Engedélyezd vagy tiltsd le a következő kategóriákat, és mentsd el a módosításokat.