
Rizs és zabpehelylisztes kenyér (gluténmentes)
Rizs és zabpehelylisztes kenyér (gluténmentes)
Rendszeresen sütök magunknak kenyeret, de gluténmentest még nem sütöttem, hála Istennek nincs rá szükségünk. Úgy gondoltam, megkísérlem, mert szeretem a kihívásokat. Elsőre ez lett belőle.
Hozzávalók
960 gr-os kenyér
- 330 gr zabpehelyliszt
- 200 gr rizsliszt
- 1 ek őrölt lenmag
- 2 dl aludttej
- 2 dl víz
- 1 tk cukor
- 1 tk só
- 2 ek étolaj
- 1 cs. porélesztő
Elkészítés
2 óra
Az anyagokat kimértem, a kenyérsütővel összedolgoztattam.
Vajazott, lisztezett formába tettem, megkentem olajjal, megszórtam zabpehellyel, és 1 órát letakarva pihentettem. (A benne lévő élesztőről tudomást sem vett, kb. ugyanolyan volt 1 óra múlva is.)
Előmelegített sütőben 180 C fokon kb. 40 perc alatt megsütöttem. Rácsra borítottam, letakarva kihűtöttem.
Nem ez lesz a kedvenc kenyerünk, de szerintem még fogok kísérletezni.