
Rizslisztes-burgonyás kenyér (gluténmentes)
Rizslisztes-burgonyás kenyér (gluténmentes)
Második gluténmentes kenyér kísérletem. Ez már ehetőbb változat, ízre és állagra is elfogadhatóbb, mint az első. Nem törik, nem fűrészpor jellegű, nem túl sűrű...összességében jóóóó lett
Hozzávalók
960 gr-os kenyér
- 250 gr rizsliszt
- 50 gr zabpehelyliszt
- 15 dkg burgonya - főzve
- 1 ek útifűmaghéj
- 1 tk só
- 2 tk szódabikarbóna
- 20 ek langyos víz - burgonya vize
- 2 ek tejföl
- 3 dkg margarin
Elkészítés
1 óra
Burgonyát megfőztem, zabpelyhet daráltam.
Burgonyát villával összetörtem, margarint megolvasztottam, összekevertem a száraz hozzávalókat, majd hozzátettem a többit is. A burgonyát és a vizét langyosra hűtve.
Összegyúrtam a tésztát, megformáztam, kikent formába tettem.
Előmelegített sütőben, 180 C fokon, kb. 40 perc alatt megsütöttem.
Rácson, letakarva hagytam kihűlni.
Jó étvágyat! 😋