Rizslisztes-burgonyás kenyér (gluténmentes)

Rizslisztes-burgonyás kenyér (gluténmentes)

Második gluténmentes kenyér kísérletem. Ez már ehetőbb változat, ízre és állagra is elfogadhatóbb, mint az első. Nem törik, nem fűrészpor jellegű, nem túl sűrű...összességében jóóóó lett 

Hozzávalók

960 gr-os kenyér

  1. 250 gr rizsliszt
  2. 50 gr zabpehelyliszt
  3. 15 dkg burgonya - főzve
  4. 1 ek útifűmaghéj
  5. 1 tk só
  6. 2 tk szódabikarbóna
  7. 20 ek langyos víz - burgonya vize
  8. 2 ek tejföl
  9. 3 dkg margarin

Elkészítés

1 óra

  1. Burgonyát megfőztem, zabpelyhet daráltam.

  2. Burgonyát villával összetörtem, margarint megolvasztottam, összekevertem a száraz hozzávalókat, majd hozzátettem a többit is. A burgonyát és a vizét langyosra hűtve.

  3. Összegyúrtam a tésztát, megformáztam, kikent formába tettem.

  4. Előmelegített sütőben, 180 C fokon, kb. 40 perc alatt megsütöttem.

  5. Rácson, letakarva hagytam kihűlni.

  6. Jó étvágyat! 😋

Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el
Sütiket használunk, hogy biztosítsuk a weboldal megfelelő működését és biztonságát, valamint hogy a lehető legjobb felhasználói élményt kínáljuk Neked.

Haladó beállítások

Itt testreszabhatod a süti beállításokat. Engedélyezd vagy tiltsd le a következő kategóriákat, és mentsd el a módosításokat.