
Sajtos - tejfölös pogácsa és rúd
Sajtos - tejfölös pogácsa és rúd
Gyorsnak nem mondanám, mert a hajtogatás és pihentetés miatt kicsit sokáig készül, de finom puha a végeredmény.
Hozzávalók
kb. 71 pogácsa
- 1 kg liszt
- 35 dkg margarin
- 1 db tojás
- 1 tk cukor
- 1 ek só
- 400 ml tejföl
- 1 dl langyos tej
- 7 g porélesztő
- 20 dkg reszelt sajt
- 1 db tojás a kenéshez
Elkészítés
2,5 óra
Az anyagokat a sajt és 1 tojás kivételével összegyúrom, lefedve 1/2 órát pihentetem.
Kinyújtom, megszórom sajttal, 4-be hajtom, letakarom egy konyharuhával.
20 perc múlva megint kinyújtom, szórom sajttal, és összehajtom.
20 perc múlva megint nyújtom, szórom, hajtom.
Újabb 20 perc múlva ujjnyi vastagra nyújtom, késsel berácsozom, megkenem tojással, megszórom a maradék sajttal.
Kiszaggatom, mindegyik darabot kicsit megsodrom, (így magasabb lesz) és vajazott, lisztezett tepsibe sorakoztatom, kis távolságokra egymástól.
A leeső tésztadarabokat összegyúrom, és rudakat vágok belőle, azt is tepsibe teszem.
A tetejét egész köménnyel meg lehet szórni.15 - 20 percet kelesztem, majd előmelegített sütőbe teszem. 180 C-on 20 perc alatt megsül.
Jó étvágyat! 😊



