Sajtos-tojásos-párizsis karfiol (fehérje diétához)

Sajtos-tojásos-párizsis karfiol (fehérje diétához)

Egy igazi fehérjebomba, nem csak diétázók részére, mert nagggyon finom!

Hozzávalók

4 adag

  1. 80 dkg karfiol
  2. 20 dkg párizsi
  3. 5 db tojás
  4. 20 dkg trappista sajt
  5. 2 e. k. liszt
  6. 1/2 cs sütőpor
  7. 1/2 dl tej
  8. 1/4 szál póréhagyma
  9. 1 dl étolaj
  10. bors
  11. 1 cs petrezselyemzöld

Elkészítés

1 óra

  1. A karfiolt enyhén sós vízben megfőztem, leszűrtem.

  2. A párizsit kockákra vágtam, olajon megpirítottam.

  3. A visszamaradt olajon megdinszteltem az összevágott póréhagymát.

  4. 2 db tojást kikevertem a liszttel, sütőporral, sóval, borssal, és szárított petrezselyemmel. Nem volt itthon friss, azért használtam szárítottat. Majd hozzákevertem a többi tojást is.

  5. Sajtot nagy lyukú reszelőn lereszeltem, a felét a tojásos keverékhez adtam, és belekevertem a párizsit, hagymát (az olajat is), és a karfiolt.

  6. Az egész keveréket jénaiba öntöttem, rászórtam a maradék sajtot.
    Előmelegített sütőben 180 fokon, addig sütöttem, míg a teteje kicsit megpirult. 25 - 30 perc.

  7. Amikor kicsit meghűlt 4 részre vágtam.

  8. Jó étvágyat! 😋

Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el