
Sajtos-tojásos-párizsis karfiol (fehérje diétához)
Sajtos-tojásos-párizsis karfiol (fehérje diétához)
Egy igazi fehérjebomba, nem csak diétázók részére, mert nagggyon finom!
Hozzávalók
4 adag
- 80 dkg karfiol
- 20 dkg párizsi
- 5 db tojás
- 20 dkg trappista sajt
- 2 e. k. liszt
- 1/2 cs sütőpor
- 1/2 dl tej
- 1/4 szál póréhagyma
- 1 dl étolaj
- só
- bors
- 1 cs petrezselyemzöld
Elkészítés
1 óra
A karfiolt enyhén sós vízben megfőztem, leszűrtem.
A párizsit kockákra vágtam, olajon megpirítottam.
A visszamaradt olajon megdinszteltem az összevágott póréhagymát.
2 db tojást kikevertem a liszttel, sütőporral, sóval, borssal, és szárított petrezselyemmel. Nem volt itthon friss, azért használtam szárítottat. Majd hozzákevertem a többi tojást is.
Sajtot nagy lyukú reszelőn lereszeltem, a felét a tojásos keverékhez adtam, és belekevertem a párizsit, hagymát (az olajat is), és a karfiolt.
Az egész keveréket jénaiba öntöttem, rászórtam a maradék sajtot.
Előmelegített sütőben 180 fokon, addig sütöttem, míg a teteje kicsit megpirult. 25 - 30 perc.Amikor kicsit meghűlt 4 részre vágtam.
Jó étvágyat! 😋