
Savanyú káposztás bableves
Savanyúkáposztás bableves
Maradék savanyú káposzta mentés eredménye. Nagyon finom, akár önálló fogásként is, kenyérrel, vagy a nélkül.
Hozzávalók
6 adag
- 30 dkg szárazbab
- 2 db sárgarépa
- 1 db fehérrépa
- 25 dkg füstölt tarja
- 30 dkg szálas savanyú káposzta
- ízlés szerint Vegeta
- ízlés szerint őrölt bors
- 2 e. k. étolaj
- 1 kisebb vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 púpos e. k. liszt
- 1 csapott e. k. pirospaprika
- 2 dl tejföl
Elkészítés
1 1/2 óra
A babot előző nap este beáztattam. Répákat karikára, húst kockákra vágtam.
A babot, répákat, füstölt húst vízben feltettem főni, a fűszerekkel együtt.
Közben a káposztát kimostam, kisebbre vágtam.
Amikor a bab félig megfőtt, hozzátettem a káposztát, főztem tovább.Az aprított hagymákat olajban megdinszteltem, hozzátettem a lisztet, azzal is pirítottam. Csak világosra.
Mikor készít meghűlt, rátettem a pirospaprikát, tejfölt, és vízzel simára kevertemHa minden megfőtt a levesben, berántottam.
Pár perc forralás után kész.Jó étvágyat! 😋