Savanyú káposztás bableves

Savanyúkáposztás bableves

Maradék savanyú káposzta mentés eredménye. Nagyon finom, akár önálló fogásként is, kenyérrel, vagy a nélkül. 

Hozzávalók

6 adag

  1. 30 dkg szárazbab
  2. 2 db sárgarépa
  3. 1 db fehérrépa
  4. 25 dkg füstölt tarja
  5. 30 dkg szálas savanyú káposzta
  6. ízlés szerint Vegeta
  7. ízlés szerint őrölt bors
  8. 2 e. k. étolaj
  9. 1 kisebb vöröshagyma
  10. 3 gerezd fokhagyma
  11. 1 púpos e. k. liszt
  12. 1 csapott e. k. pirospaprika
  13. 2 dl tejföl

Elkészítés

1 1/2 óra

  1. A babot előző nap este beáztattam. Répákat karikára, húst kockákra vágtam.

  2. A babot, répákat, füstölt húst vízben feltettem főni, a fűszerekkel együtt.

  3. Közben a káposztát kimostam, kisebbre vágtam.
    Amikor a bab félig megfőtt, hozzátettem a káposztát, főztem tovább.

  4. Az aprított hagymákat olajban megdinszteltem, hozzátettem a lisztet, azzal is pirítottam. Csak világosra.
    Mikor készít meghűlt, rátettem a pirospaprikát, tejfölt, és vízzel simára kevertem

  5. Ha minden megfőtt a levesben, berántottam.
    Pár perc forralás után kész.

  6. Jó étvágyat! 😋

Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el
Sütiket használunk, hogy biztosítsuk a weboldal megfelelő működését és biztonságát, valamint hogy a lehető legjobb felhasználói élményt kínáljuk Neked.

Haladó beállítások

Itt testreszabhatod a süti beállításokat. Engedélyezd vagy tiltsd le a következő kategóriákat, és mentsd el a módosításokat.