
Szalontüdő kenyérgombóccal
Szalontüdő kenyérgombóccal
Hozzávalók
6 adag
Tüdő + szív:
- 60 dkg sertéstüdő
- 60 dkg sertésszív
- 5 db babérlevél
- 1 t. k. egész bors
- 5 gerezd fokhagyma
- 1 nagy vöröshagyma
- ízlés szerint só
Mártás: - 1 dl étolaj
- 1 e. k. cukor
- 1 nagyobb vöröshagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 4-5 babérlevél
- 3 e. k. liszt
- 1 t. k. pirospaprika
- 1/2 citrom leve
- ízlés szerint só
- ízlés szerint mustár
- 2 dl tejföl
Kenyérgombóc: - 10 dkg pirított kenyérkocka
- 40 dkg liszt
- 1 e. k. étolaj
- 1 kis vöröshagyma
- 3 db tojás
- ízlés szerint só
- ízlés szerint őrölt bors
Elkészítés
130 perc
A tüdőt, szívet alaposan megmostam, tüdőt megszurkáltam, a hozzávalókkal feltettem főni. 1, 5 óra
Amikor minden megpuhult, kiszedtem a tüdőt-szívet, főzővizet megtartottam.Mikor kicsit meghűlt, a tüdőből kioperáltam a hörgőket, a szívből is kiszedtem a nem kellő részeket. Csíkokra vágtam.
Az olajban cukrot barnítottam,......megdinszteltem rajta az aprított hagymákat, és a babérokat.
Megszórtam liszttel, felengedtem a főzővízzel. Ízesítettem, a fent leírt hozzávalókkal, hozzátettem a csíkozott tüdőt, szívet, jól összeforraltam.
(Erről sajnos elfelejtettem képet csinálni.)Kimértem a kenyérkockát. (előre van gyártva sok), megdinszteltem az aprított hagymát. Nokedli tésztához kevertem mindent.
Kanállal sós vízbe szaggattam, főztem kb. 10 percig. Kevés olajra szedtem ki.
Jó étvágyat! 😋