Székelykáposzta dagadóból, bulgurral

Székelykáposzta dagadóból, bulgurral

Vettem dagadót tölteni, de kiderült, hogy azt a férjem nem nagyon szereti, ezért két részre osztva 2 féle ételt készítettem belőle. Ez az egyik...

Hozzávalók

5 adag

  1. 2 e.k. olaj
  2. 1 fej vöröshagyma
  3. 3 e.k. lecsó (házi eltevésűből)
  4. 1 e.k. pirospaprika
  5. bors
  6. ételízestő
  7. 0,50 kg dagadó
  8. 1 kg savanyú káposzta
  9. 15 dkg bulgur
  10. ízlés szerint tejföl

Elkészítés

1,5 óra

  1. A dagadóról leszedtem a nagyja zsírt, és hártyát majd kockákra vágtam., a hagymát szintén.

  2. A hagymát olajon megdinszteltem, rátettem a lecsót, a húst.
    Amikor a hús kifehéredett, megszórtam pirospaprikával, ételízesítővel, borssal, felengedtem annyi vízzel, hogy ellepje.
    Letakarva takarékon főztem 45 percet.

  3. A káposztáról leöntöttem a levét, amit meg fogunk inni. (C vitamin forrás) A káposztát hideg vízbe beáztattam, kimostam.

  4. Leszűrtem, és kisebbre vágtam.

  5. Hozzátettem a pörkölthöz, takarékon főztem tovább.
    Fél óra után hozzátettem a bulgurt is,... készre főztem.

  6. Jó étvágyat! 😋

Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el