
Székelykáposzta dagadóból, bulgurral
Székelykáposzta dagadóból, bulgurral
Vettem dagadót tölteni, de kiderült, hogy azt a férjem nem nagyon szereti, ezért két részre osztva 2 féle ételt készítettem belőle. Ez az egyik...
Hozzávalók
5 adag
- 2 e.k. olaj
- 1 fej vöröshagyma
- 3 e.k. lecsó (házi eltevésűből)
- 1 e.k. pirospaprika
- só
- bors
- ételízestő
- 0,50 kg dagadó
- 1 kg savanyú káposzta
- 15 dkg bulgur
- ízlés szerint tejföl
Elkészítés
1,5 óra
A dagadóról leszedtem a nagyja zsírt, és hártyát majd kockákra vágtam., a hagymát szintén.
A hagymát olajon megdinszteltem, rátettem a lecsót, a húst.
Amikor a hús kifehéredett, megszórtam pirospaprikával, ételízesítővel, borssal, felengedtem annyi vízzel, hogy ellepje.
Letakarva takarékon főztem 45 percet.A káposztáról leöntöttem a levét, amit meg fogunk inni. (C vitamin forrás) A káposztát hideg vízbe beáztattam, kimostam.
Leszűrtem, és kisebbre vágtam.
Hozzátettem a pörkölthöz, takarékon főztem tovább.
Fél óra után hozzátettem a bulgurt is,... készre főztem.Jó étvágyat! 😋