Szilvalekváros hamis hájas

Szilvalekváros hamis hájas

Háj nem volt, ezért hamisan készült, és még soha nem készítettem. Ezért szépségversenyre nem nevezném őket, de finom lett.
A következő majd szebbre sikerül. 

Hozzávalók

42 db
         A kence:

  1. 15 dkg liszt
  2. 25 dkg zsír
    A tészta:
  3. 40 dkg liszt
  4. 2 db tojás
  5. 1 t.k. só
  6. 1 e.k. 15 % -os ecet
  7. 2 dl langyos víz
    A töltelék:
  8. 1 kis üveg szilvalekvár
  9. A tetejére:
  10. 10 dkg porcukor
  11. 2 cs. vaníliás cukor

Elkészítés

110 perc + hűtés

  1. A sütés előtti napon készítettem össze a tésztát, és a kencét.
    A 15 dkg lisztet összedolgoztam a 25 dkg zsírral.

  2. A tészta hozzávalóit alaposan összekevertem. (még pufogott is)
    Fóliába csavarva hűtőbe tettem, a zsíros liszttel együtt - másnapig.

  3. Másnap lisztezett nyújtólapon kinyújtottam, rákentem a kence 1/3 -át, hajtogattam, letakartam. Pihentettem 20 percig.
    Ezt még 2x megcsináltam.

  4. Kettévágtam. Az egyiket kinyújtottam, kerek lapocskákat szúrtam.
    Közepére lekvárt tettem...

  5. ...felcsavartam, kifli formára görbítettem. Ez nehezen jött össze, ezért más formát is csináltam.
    200 fokon, 15 - 20 perc alatt megsütöttem.

  6. A tészta másik felét már négyzetekre vágtam, lekvárt tettem a közepére, kettéhajtottam, széleit összenyomkodtam. Így már csinosabb lett.
    Szintén 200 fokon 15 - 20 perc alatt megsült.

  7. Még melegen vaníliás porcukorban darabonként megforgattam.

  8. Jó étvágyat! 😋

Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el