Szójaszósz pácos csirkecomb és pulykamell

Szójaszósz pácos csirkecomb és pulykamell

A szárnyasoknak jót tesz ha pácolva van sütés előtt, szaftosabb lesz a végeredmény. 

Hozzávalók

6 adag

  1. 2 db egész csirke comb
  2. 60 dkg pulykamell
  3. 3 e.k. olaj
  4. 1 e.k. méz
  5. 1 e.k.szójaszósz
  6. 1 t.k. citromlé
  7. 2 gerezd fokhagyma
  8. 1 t.k. őrölt bors

Elkészítés

50 perc + pácolás

  1. A sütés előtti napon a csirke combokat kettévágtam, a pulykemellet 6 darabra-szeletre. Gyengén megsóztam.

  2. Egy zárható tálban összekevertem a pác hozzávalóit...a fokhagymát apróra vágva. Beleforgattam a húsdarabokat, és lefedve hűtőbe tettem a másnapi sütésig.

  3. Másnap tepsibe tettem a húsdarabokat, ráöntöttem a maradék pácot is.
    Annyi vizet öntöttem rá, amivel kiöblítettem a pácos tálat. Kb. 1/2 - 1 dl-t
    Zsiradékot nem tettem rá.
    Alufóliával lefedve félórát sütöttem 200 fokon...

  4. ...majd fólia nélkül még 15 - 20 percet légkeveréssel.

  5. Krumplival, rizzsel, ki mivel szereti - tálalható. Én most a krumplit a visszamaradt húslével törtem össze.
    Jó étvágyat!

Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el
Sütiket használunk, hogy biztosítsuk a weboldal megfelelő működését és biztonságát, valamint hogy a lehető legjobb felhasználói élményt kínáljuk Neked.

Haladó beállítások

Itt testreszabhatod a süti beállításokat. Engedélyezd vagy tiltsd le a következő kategóriákat, és mentsd el a módosításokat.