
Szójaszósz pácos csirkecomb és pulykamell
Szójaszósz pácos csirkecomb és pulykamell
A szárnyasoknak jót tesz ha pácolva van sütés előtt, szaftosabb lesz a végeredmény.
Hozzávalók
6 adag
- 2 db egész csirke comb
- 60 dkg pulykamell
- 3 e.k. olaj
- 1 e.k. méz
- 1 e.k.szójaszósz
- 1 t.k. citromlé
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 t.k. őrölt bors
Elkészítés
50 perc + pácolás
A sütés előtti napon a csirke combokat kettévágtam, a pulykemellet 6 darabra-szeletre. Gyengén megsóztam.
Egy zárható tálban összekevertem a pác hozzávalóit...a fokhagymát apróra vágva. Beleforgattam a húsdarabokat, és lefedve hűtőbe tettem a másnapi sütésig.
Másnap tepsibe tettem a húsdarabokat, ráöntöttem a maradék pácot is.
Annyi vizet öntöttem rá, amivel kiöblítettem a pácos tálat. Kb. 1/2 - 1 dl-t
Zsiradékot nem tettem rá.
Alufóliával lefedve félórát sütöttem 200 fokon......majd fólia nélkül még 15 - 20 percet légkeveréssel.
Krumplival, rizzsel, ki mivel szereti - tálalható. Én most a krumplit a visszamaradt húslével törtem össze.
Jó étvágyat!