Tarhonyás hús

Tarhonyás hús

Hozzávalók

8 adag

  1. 1 kg sertéscomb vagy lapocka
  2. 1 ek sertészsír
  3. 1 fej nagy vöröshagyma
  4. 1 db zöldpaprika
  5. 1 db paradicsom
  6. 1 ek pirospaprika
  7. ízlés szerint só
  8. ízlés szerint bors
  9. ízlés szerint ételízesítő
  10. 40 dkg tarhonya
  11. 1 ek étolaj
  12. ízlés szerint só

Elkészítés

90 perc

  1. Húst kockára vágtam, hagymát, paprikát, paradicsomot, apróra.

  2. Zsíron megdinszteltem a hagymát és paprikát, hozzátettem a paradicsomot, azzal is dinszteltem, majd a húst is, fehéredésig.

  3. Megszórtam pirospaprikával, sóval, ételízesítővel, felengedtem vízzel, hogy éppen ellepje. Fedő alatt, közepes lángon a hús puhulásáig főztem.

  4. Közben kimértem a tarhonyát, olajon megpirítottam, sóztam, felengedtem dupla mennyiségű vízzel, letakarva, takarékon főztem.
    Amikor majdnem elfőtte a vizet, lezártam, és hagytam fedő alatt a párában, legalább 10 percig. Ezalatt szépen felszívja a maradék vizet.

  5. Amikor a hús megfőtt, de még volt szaftja, hozzákevertem a tarhonyát, és összeforraltam.

  6. Jó étvágyat! 😋

Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el