
Tarhonyás hús
Tarhonyás hús
Hozzávalók
8 adag
- 1 kg sertéscomb vagy lapocka
- 1 ek sertészsír
- 1 fej nagy vöröshagyma
- 1 db zöldpaprika
- 1 db paradicsom
- 1 ek pirospaprika
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
- ízlés szerint ételízesítő
- 40 dkg tarhonya
- 1 ek étolaj
- ízlés szerint só
Elkészítés
90 perc
Húst kockára vágtam, hagymát, paprikát, paradicsomot, apróra.
Zsíron megdinszteltem a hagymát és paprikát, hozzátettem a paradicsomot, azzal is dinszteltem, majd a húst is, fehéredésig.
Megszórtam pirospaprikával, sóval, ételízesítővel, felengedtem vízzel, hogy éppen ellepje. Fedő alatt, közepes lángon a hús puhulásáig főztem.
Közben kimértem a tarhonyát, olajon megpirítottam, sóztam, felengedtem dupla mennyiségű vízzel, letakarva, takarékon főztem.
Amikor majdnem elfőtte a vizet, lezártam, és hagytam fedő alatt a párában, legalább 10 percig. Ezalatt szépen felszívja a maradék vizet.Amikor a hús megfőtt, de még volt szaftja, hozzákevertem a tarhonyát, és összeforraltam.
Jó étvágyat! 😋