
Tárkonyos palócleves csirkemellel
Tárkonyos palócleves csirkemellel
Nagyon finom sűrű leves, akár magában, főfogásként is megállja a helyét
Hozzávalók
6 adag
- 2 e. k. étolaj
- 1 db közepes vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 db babérlevél
- 60 dkg csirkemellfilé
- 0,60 kg zöldbab
- 1 szál sárgarépa
- 1 szál fehérrépa
- 25 dkg burgonya
- 1 t. k. pirospaprika
- 1 t. k. tárkony
- ízlés szerint ételízesítő
- ízlés szerint őrölt bors
- ízlés szerint só
- 3 e. k. tejföl
- 1 e. k. liszt
Elkészítés
1 óra
A hagymákat, húst, krumplit kockára vágtam, a répákat karikára.
Olajon megdinszteltem a hagymákat a babérlevéllel. A húst fehéredésig pirítottam rajta.Fokozatosan hozzáadtam a zöldségeket, zöldbabot, és együtt dinszteltem pár percig. Rászórtam a pirospaprikát és a fűszereket...
...összekevertem, és felöntöttem vízzel. 10 perc főzés után hozzátettem a krumplit, és addig főztem lassan, míg minden megpuhult Kb.: 20 perc.
Közben elkészítettem a habarást liszttel, tejföllel. A habarásba is tettem egy kis tárkonyt. Behabartam a levest, még 2 -3 percet forraltam.Jó étvágyat! 😋