Tárkonyos palócleves csirkemellel

Tárkonyos palócleves csirkemellel

Nagyon finom sűrű leves, akár magában, főfogásként is megállja a helyét 

Hozzávalók

6 adag

  1. 2 e. k. étolaj
  2. 1 db közepes vöröshagyma
  3. 2 gerezd fokhagyma
  4. 2 db babérlevél
  5. 60 dkg csirkemellfilé
  6. 0,60 kg zöldbab
  7. 1 szál sárgarépa
  8. 1 szál fehérrépa
  9. 25 dkg burgonya
  10. 1 t. k. pirospaprika
  11. 1 t. k. tárkony
  12. ízlés szerint ételízesítő
  13. ízlés szerint őrölt bors
  14. ízlés szerint só
  15. 3 e. k. tejföl
  16. 1 e. k. liszt

Elkészítés

1 óra

  1. A hagymákat, húst, krumplit kockára vágtam, a répákat karikára.
    Olajon megdinszteltem a hagymákat a babérlevéllel. A húst fehéredésig pirítottam rajta.

  2. Fokozatosan hozzáadtam a zöldségeket, zöldbabot, és együtt dinszteltem pár percig. Rászórtam a pirospaprikát és a fűszereket...

  3. ...összekevertem, és felöntöttem vízzel. 10 perc főzés után hozzátettem a krumplit, és addig főztem lassan, míg minden megpuhult Kb.: 20 perc.
    Közben elkészítettem a habarást liszttel, tejföllel. A habarásba is tettem egy kis tárkonyt. Behabartam a levest, még 2 -3 percet forraltam.

  4. Jó étvágyat! 😋

Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el