
Tejfölös szárazbableves kolbásszal, csipetkével
Tejfölös szárazbableves kolbásszal, csipetkével
Önmagában is nagyon finom egytál étel.
Hozzávalók
8 adag
- 50 dkg tarkabab
- 35 dkg burgonya
- 1 kis fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 db babérlevél
- 30 dkg füstölt kolbász
- 2 e.k. olaj
- 2 e.k. liszt
- 2 t.k. pirospaprika
- 3 dl tejföl
- só
- bors
- ételízesítő
- 20 dkg csipetke
Elkészítés
2 óra
Az előre beáztatott babot, feltesszük főni babérlevéllel, ételízesítővel, borssal, és kétszeres mennyiségű vízzel, mint a bab.
Vöröshagymás, fokhagymás rántást készítünk, megszórjuk pirospaprikával.
Kolbászt felkarikázzuk, burgonyát kockára vágjuk, csipetkét kimérjük. (nekem van házi előre gyártott)
A kihűlt rántásba belekeverjük a tejfölt.
Amikor a bab félig megfőtt, hozzátesszük a csipetkét, és a kolbászt.
Amikor már majdnem kész, a csipetkének sem kell már sok, hozzáadjuk a burgonyát és a rántást.
Felengedjük annyi vízzel, amennyi levest szeretnénk, utánfűszerezzük, ha kell, lassan főzzük tovább.
Ha a krumpli is puha, kész a leves.Jó étvágyat!😋