Tejfölös szárazbableves kolbásszal, csipetkével

Tejfölös szárazbableves kolbásszal, csipetkével

Önmagában is nagyon finom egytál étel. 

Hozzávalók

8 adag

  1. 50 dkg tarkabab
  2. 35 dkg burgonya
  3. 1 kis fej vöröshagyma
  4. 3 gerezd fokhagyma
  5. 2 db babérlevél
  6. 30 dkg füstölt kolbász
  7. 2 e.k. olaj
  8. 2 e.k. liszt
  9. 2 t.k. pirospaprika
  10. 3 dl tejföl
  11. bors
  12. ételízesítő
  13. 20 dkg csipetke

Elkészítés

2 óra

  1. Az előre beáztatott babot, feltesszük főni babérlevéllel, ételízesítővel, borssal, és kétszeres mennyiségű vízzel, mint a bab.

  2. Vöröshagymás, fokhagymás rántást készítünk, megszórjuk pirospaprikával.

  3. Kolbászt felkarikázzuk, burgonyát kockára vágjuk, csipetkét kimérjük. (nekem van házi előre gyártott)

  4. A kihűlt rántásba belekeverjük a tejfölt.

  5. Amikor a bab félig megfőtt, hozzátesszük a csipetkét, és a kolbászt.
    Amikor már majdnem kész, a csipetkének sem kell már sok, hozzáadjuk a burgonyát és a rántást.
    Felengedjük annyi vízzel, amennyi levest szeretnénk, utánfűszerezzük, ha kell, lassan főzzük tovább.
    Ha a krumpli is puha, kész a leves.

  6. Jó étvágyat!😋

Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el