Teljes kiőrlésű házi kenyér

Teljes kiőrlésű házi kenyér

Hozzávalók

1,20 kg

  1. 2,5 dl víz
  2. 2 dl aludttej
  3. 1 ek cukor
  4. 30 dkg t. k. búzaliszt
  5. 30 dkg t. k. tönköly liszt
  6. 1 ek zabkorpa
  7. 1 ek őrölt lenmag
  8. 1 ek egész lenmag
  9. 1 ek olívaolaj
  10. 1 tk só
  11. 15 gr. szárított rozskovász
  12. 7 gr. szárított élesztő

Elkészítés

2 1/2 óra

  1. A langyosított vizet-aludt tejet a kenyérsütő aljára öntöttem, majd a többi hozzávalót is beletettem. Az élesztőt a tetejére.
    1 1/2 órás dagasztó-kelesztő programra tettem.

  2. Egy jénait kikentem margarinnal, megszórtam t. k. liszttel.
    A program végeztével beleformáztam a tésztát, letakarva meleg helyen hagytam duplájára kelni.

  3. 180 C fokra előmelegített sütőben, letakarva a jénai tetejével, kb. 25 - 30 percig sütöttem. Míg megfelelő színe lett.

  4. Jó étvágyat! 😋

Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el
Sütiket használunk, hogy biztosítsuk a weboldal megfelelő működését és biztonságát, valamint hogy a lehető legjobb felhasználói élményt kínáljuk Neked.

Haladó beállítások

Itt testreszabhatod a süti beállításokat. Engedélyezd vagy tiltsd le a következő kategóriákat, és mentsd el a módosításokat.