
Teljes kiőrlésű házi kenyér
Teljes kiőrlésű házi kenyér
Hozzávalók
1,20 kg
- 2,5 dl víz
- 2 dl aludttej
- 1 ek cukor
- 30 dkg t. k. búzaliszt
- 30 dkg t. k. tönköly liszt
- 1 ek zabkorpa
- 1 ek őrölt lenmag
- 1 ek egész lenmag
- 1 ek olívaolaj
- 1 tk só
- 15 gr. szárított rozskovász
- 7 gr. szárított élesztő
Elkészítés
2 1/2 óra
A langyosított vizet-aludt tejet a kenyérsütő aljára öntöttem, majd a többi hozzávalót is beletettem. Az élesztőt a tetejére.
1 1/2 órás dagasztó-kelesztő programra tettem.Egy jénait kikentem margarinnal, megszórtam t. k. liszttel.
A program végeztével beleformáztam a tésztát, letakarva meleg helyen hagytam duplájára kelni.180 C fokra előmelegített sütőben, letakarva a jénai tetejével, kb. 25 - 30 percig sütöttem. Míg megfelelő színe lett.
Jó étvágyat! 😋