Teljeskiőrlésű tönkölykenyér

Teljeskiőrlésű tönkölykenyér

Most hosszú formában sütöttem.

Hozzávalók

1 kg 20 dkg

  1. 2,5 dl víz
  2. 2 dl aludttej - vagy kefir, joghurt
  3. 2 t.k. cukor
  4. 300 gr t.k. tönkölyliszt
  5. 300 gr rozsos kenyérmix
  6. 2 t.k. só
  7. 2 e.k. olaj
  8. 1 e.k. sikér
  9. 1 e.k. őrölt lenmag
  10. 1 e.k. egész lenmag
  11. 1 e.k. zabkorpa
  12. 1 cs. szárított élesztő

Elkészítés

2,5 óra

  1. A vizet, aludttejet meglangyosítottam, a kenyérsütő gép aljára öntöttem. Kimértem a többi anyagot, azt is a gépbe tettem. Az élesztőt a tetejére.

  2. 1,5 órás dagasztó-kelesztő programra tettem. 2 formát vajaztam-liszteztem

  3. Lisztezett tálcára borítottam, kétfelé vágtam, hosszúkásra formáztam, és a formákba tettem.

  4. Letakarva kb. fél órát kelesztettem, majd 180 fokra előmelegített sütőbe tettem.

  5. 30-35 perc sütés után kivettem, vízzel megspricceltem, rácson hűtöttem.

  6. Jó étvágyat! 😋

Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el
Sütiket használunk, hogy biztosítsuk a weboldal megfelelő működését és biztonságát, valamint hogy a lehető legjobb felhasználói élményt kínáljuk Neked.

Haladó beállítások

Itt testreszabhatod a süti beállításokat. Engedélyezd vagy tiltsd le a következő kategóriákat, és mentsd el a módosításokat.