
Teljeskiőrlésű tönkölykenyér
Teljeskiőrlésű tönkölykenyér
Most hosszú formában sütöttem.
Hozzávalók
1 kg 20 dkg
- 2,5 dl víz
- 2 dl aludttej - vagy kefir, joghurt
- 2 t.k. cukor
- 300 gr t.k. tönkölyliszt
- 300 gr rozsos kenyérmix
- 2 t.k. só
- 2 e.k. olaj
- 1 e.k. sikér
- 1 e.k. őrölt lenmag
- 1 e.k. egész lenmag
- 1 e.k. zabkorpa
- 1 cs. szárított élesztő
Elkészítés
2,5 óra
A vizet, aludttejet meglangyosítottam, a kenyérsütő gép aljára öntöttem. Kimértem a többi anyagot, azt is a gépbe tettem. Az élesztőt a tetejére.
1,5 órás dagasztó-kelesztő programra tettem. 2 formát vajaztam-liszteztem
Lisztezett tálcára borítottam, kétfelé vágtam, hosszúkásra formáztam, és a formákba tettem.
Letakarva kb. fél órát kelesztettem, majd 180 fokra előmelegített sütőbe tettem.
30-35 perc sütés után kivettem, vízzel megspricceltem, rácson hűtöttem.
Jó étvágyat! 😋