
Töktócsni
Töktócsni
Kaptunk egy tököt, a feléből készült a tócsni, másik fele rántva lett.
Aki szereti a krumpli tócsnit, de óvatos vele, mert hizlal, ez a változat lájtosabb. Bableves utánra készült.
Hozzávalók
10 db
- 60 dkg tisztított tök
- kevés só
- 1 db kis vöröshagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 2 db tojás
- 1 t.k. őrölt bors
- 2 t.k. pirospaprika
- 5 e.k. liszt
- 3 dl olaj a sütéshez
- tejföl a tetejére - esetleg, nem muszáj
Elkészítés
40 perc
A tököt kimagoztam, lehámoztam. A felét használtam fel. (másik fele panírozva lett)
Lereszeltem, gyengén besóztam, 10 percet állni hagytam.
Kinyomkodtam. Beleaprítottam a hagymákat, hozzátettem a tojást, borsot, pirospaprikát, összekevertem. Meg lehet kóstolni a masszát, ha igényli, még lehet sózni. Hozzákevertem a lisztet is...
... Kanállal forró olajba kilapított halmokat tettem (1 kanál - 1 halom), és mindkét oldalát pirosra sütöttem
Papírtörlőre szedtem, hogy elszívja az olajat.
Csak úgy magában, vagy tejföllel megkenve is nagyon finom.
Jó étvágyat! 😋












