Töktócsni

Töktócsni

Kaptunk egy tököt, a feléből készült a tócsni, másik fele rántva lett.
Aki szereti a krumpli tócsnit, de óvatos vele, mert hizlal, ez a változat lájtosabb. Bableves utánra készült. 

Hozzávalók

10 db

  1. 60 dkg tisztított tök
  2. kevés só
  3. 1 db kis vöröshagyma
  4. 4 gerezd fokhagyma
  5. 2 db tojás
  6. 1 t.k. őrölt bors
  7. 2 t.k. pirospaprika
  8. 5 e.k. liszt
  9. 3 dl olaj a sütéshez
  10. tejföl a tetejére - esetleg, nem muszáj

Elkészítés

40 perc

  1. A tököt kimagoztam, lehámoztam. A felét használtam fel. (másik fele panírozva lett)

  2. Lereszeltem, gyengén besóztam, 10 percet állni hagytam.

  3. Kinyomkodtam. Beleaprítottam a hagymákat, hozzátettem a tojást, borsot, pirospaprikát, összekevertem. Meg lehet kóstolni a masszát, ha igényli, még lehet sózni. Hozzákevertem a lisztet is...

  4. ... Kanállal forró olajba kilapított halmokat tettem (1 kanál - 1 halom), és mindkét oldalát pirosra sütöttem

  5. Papírtörlőre szedtem, hogy elszívja az olajat.

  6. Csak úgy magában, vagy tejföllel megkenve is nagyon finom.
    Jó étvágyat! 😋

Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el
Sütiket használunk, hogy biztosítsuk a weboldal megfelelő működését és biztonságát, valamint hogy a lehető legjobb felhasználói élményt kínáljuk Neked.

Haladó beállítások

Itt testreszabhatod a süti beállításokat. Engedélyezd vagy tiltsd le a következő kategóriákat, és mentsd el a módosításokat.