
Töltött cukkini + paprika
Töltött cukkini + paprika
Eredetileg csak cukkinit szerettem volna, mert kaptam egy szép nagyot. De maradt ki töltelék, ezért paprikát is töltöttem hozzá.
Hozzávalók
6 adag
- 2 kg cukkini
- 3 e. k. étolaj
- 1 közepes vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 db zöldpaprika
- 1 db paradicsom
- ízlés szerint só
- ízlés szerint ételízesítő
- ízlés szerint őrölt bors
- 500 gr darált hús
- 1 dl rizs
- 25 dkg trappista sajt
Elkészítés
90 perc
A cukkinit meghámoztam, 6 felé vágtam, kivágtam a magját, besóztam a belsejét.
A hagymákat, paprikát és a paradicsomot összevágtam, 2 e. k. olajon a hagymákat és a paprikát megdinszteltem.
Hozzátettem a húst és a paradicsomot. Fűszereztem sóval, borssal, ételízesítővel, pár perc dinsztelés után kevés vízzel fedő alatt főztem kb. fél órát. A levét teljesen elfőztem.
Közben megfőztem a rizst is.
A kész húst és a rizst összekevertem.
A cukkini mélyedéseiből kiöntöttem a keletkezett vizet, megtöltöttem a húsos töltelékkel... és a paprikákat is. Olajozott tepsibe sorakoztattam.
Lefóliázva 200 C fokon kb. 40 percig sütöttem, utána levéve a fóliát, még sütöttem 15 - 20 percig.
Megszórtam reszelt sajttal, visszatéve a sütőbe ráolvasztottam.
Petrezselymes krumplival tálaltam.
Jó étvágyat! 😋