
Töltött hús újhagymás krumplipürével
Töltött hús újhagymás krumplipürével
A töltött dagadó külső húsburkát túl száraznak találjuk, ezért lapockát és csirkemellet töltöttem. A töltelékhez töredék mennyiség is elég, de én nagyon szeretem megsütve, önmagában is, azért készült a jelzett mennyiség.
Hozzávalók
8 adag
- 1 kg sertés lapocka
- 1 egész csirkemell filé
- 20 dkg zsír
- ízlés szerint só
- ízlés szerint őrölt bors
- 2 dl víz
- 4 nagy gerezd fokhagyma
A töltelék: - 0,50 kg szikkadt kenyér
- 2 e.k. olaj
- 1 közepes vöröshagyma
- 1 nagy csokor petrezselyemzöld
- 2 db tojás
- ízlés szerint só
- ízlés szerint őrölt bors
A krumplipüréhez: - 1 kg burgonya
- ízlés szerint só
- 2 nagy újhagyma, szárával
- 10 dkg margarin
- 1 dl tej
Elkészítés
2 óra
A kenyeret beáztattam, jól kinyomkodtam. Az apróra vágott vöröshagymát olajon megdinszteltem.
A hagymát az olajjal együtt, és a fűszereket, aprított petrezselymet, jól összekevertem a kinyomkodott kenyérrel.
A lapockát 2 helyen felszúrtam, a csirkemellet kettévágtam, mindkét részt felszúrtam, kívül belül sóztam, borsoztam, és a résekbe töltöttem a tölteléket. Hústűvel megtűzdeltem, tepsibe fektettem. A maradék tölteléket gombócoztam, és azokat is a tepsibe tettem.
4 nagy gerezd fokhagymát rádaraboltam, tettem rá zsírt, 2 dl vizet, és lefóliáztam. 200 fokon, alul-felül sütéssel 1 órát sütöttem.
1 óra után fólia nélkül rápirítottam. Kb. 20 perc.
Kihűtve szeleteltem.Újhagymát szárával együtt feldaraboltam, margarinon megdinszteltem, a megfőtt krumplival, és tejjel alaposan kikevertem.
Jó étvágyat! 😋