Töltött káposzta

Töltött káposzta

Füstölt hús nem volt itthon, ezért régebben eltett szalonnabőrkét tettem hozzá. Így is füstös íze lett. 

Hozzávalók

11 töltelék, 8 gombóc

  1. 60 dkg darált sertéslapocka
  2. 1 bögre rizs (1 dl -es)
  3. 2 db tojás
  4. ízlés szerint só
  5. ízlés szerint őrölt bors
  6. ízlés szerint ételízesítő
  7. 3 ek pirospaprika
  8. 1 db közepes vöröshagyma
  9. 3 db nagy gerezd fokhagyma
  10. 2 ek étolaj
  11. 0,50 kg savanyú káposzta
  12. szükség szerint savanyú káposztalevél
  13. ízlés szerint füstölt szalonnabőrke darabok
  14. ízlés szerint tálaláshoz tejföl

Elkészítés

1 1/2 óra

  1. A káposztát vízbe tettem, hogy kiázzon a savanyúsága. A leveleket kellő nagyságúra vágtam, vastag részét kivágtam.

  2. Hagymákat összevágtam, olajon megdinszteltem.

  3. A darált húst összekevertem a rizzsel, tojásokkal, fűszerekkel, dinsztelt hagymákkal, az olajjal együtt.

  4. A lábos aljára tettem egy réteg kinyomkodott káposztát, szalonnabőröket, és a húskeverékkel megtöltött káposztaleveleket.
    Lefedtem újabb rétek káposztával, és a maradék húskeverékből gombócokat formáztam. A többi szalonnabőrt is közé tettem.

  5. Befedtem a maradék szálas káposztával, megszórtam pirospaprikával, ételízesítővel, felengedtem annyi vízzel, hogy jól ellepje.
    Lassú tűzön kb. 70 percet főztem. Van aki berántja, én nem szoktam.

  6. Tálalásnál tejfölt lehet tenni rá.
    Jó étvágyat! 😋

Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el