
Töltött paprika
Töltött paprika
Hozzávalók
5 adag
- 60 dkg darált hús (lapocka)
- 10 dkg rizs
- 1 fej közepes vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 db tojás
- 1 ek pirospaprika
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
- ízlés szerint ételízesítő
- 5 db TV paprika
A mártáshoz: - 2 ek étolaj
- 2 ek liszt
- 2-3 ek cukor
- 1,5 l paradicsomlé (nekem most házi)
- ízlés szerint só
Elkészítés
70 perc
A darálthúst összekevertem a rizzsel, tojással, aprított hagymákkal, sóval, borssal, pirospaprikával.
A kicsumázott paprikákat megtöltöttem a masszával, a maradékból gombócokat formáztam.
Ételízesítős vízben megfőztem. Kb. 40 perc.
Kiszedtem a vízből szűrőlapáttal, a visszamaradt vizet megtartottam.
Olajból lisztből rántást készítettem, felöntöttem a paradicsommal.
Ez a paradicsom inkább sűrű, mint lé, mert én úgy készítettem, hogy mindenestől megdaráltam, nem csak paszíroztam. (még tavaj 😀)
Ízesítettem sóval, cukorral, és a visszamaradt vízzel kiegészítettem, annyival, hogy megfelelő sűrűségű legyen a mártás.A paprikákat és a gombócokat beletettem a kész mártásba, és még egyet rottyantottam rajta.
Jó étvágyat! 😋