Töltött paprika

Töltött paprika

Hozzávalók

5 adag

  1. 60 dkg darált hús (lapocka)
  2. 10 dkg rizs
  3. 1 fej közepes vöröshagyma
  4. 2 gerezd fokhagyma
  5. 2 db tojás
  6. 1 ek pirospaprika
  7. ízlés szerint só
  8. ízlés szerint bors
  9. ízlés szerint ételízesítő
  10. 5 db TV paprika
    A mártáshoz:
  11. 2 ek étolaj
  12. 2 ek liszt
  13. 2-3 ek cukor
  14. 1,5 l paradicsomlé (nekem most házi)
  15. ízlés szerint só

Elkészítés

70 perc

  1. A darálthúst összekevertem a rizzsel, tojással, aprított hagymákkal, sóval, borssal, pirospaprikával.

  2. A kicsumázott paprikákat megtöltöttem a masszával, a maradékból gombócokat formáztam.

  3. Ételízesítős vízben megfőztem. Kb. 40 perc.

  4. Kiszedtem a vízből szűrőlapáttal, a visszamaradt vizet megtartottam.

  5. Olajból lisztből rántást készítettem, felöntöttem a paradicsommal.
    Ez a paradicsom inkább sűrű, mint lé, mert én úgy készítettem, hogy mindenestől megdaráltam, nem csak paszíroztam. (még tavaj 😀)
    Ízesítettem sóval, cukorral, és a visszamaradt vízzel kiegészítettem, annyival, hogy megfelelő sűrűségű legyen a mártás.

  6. A paprikákat és a gombócokat beletettem a kész mártásba, és még egyet rottyantottam rajta.

  7. Jó étvágyat! 😋

Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el
Sütiket használunk, hogy biztosítsuk a weboldal megfelelő működését és biztonságát, valamint hogy a lehető legjobb felhasználói élményt kínáljuk Neked.

Haladó beállítások

Itt testreszabhatod a süti beállításokat. Engedélyezd vagy tiltsd le a következő kategóriákat, és mentsd el a módosításokat.