Töltött paprika bulgurral

Töltött paprika bulgurral

Ugyanolyan finom, mint rizzsel

Hozzávalók

6 adag

  1. 500 gr darált hús
  2. 150 gr bulgur
  3. 1 közepes vöröshagyma
  4. 4 gerezd fokhagyma
  5. 2 db tojás
  6. ízlés szerint só
  7. ízlés szerint őrölt bors
  8. ízlés szerint ételízesítő
  9. 1 e.k. pirospaprika
  10. 1 e.k. étolaj
  11. 6 db zöldpaprika
    A paradicsommártáshoz:
  12. 3 e.k. olaj
  13. 3 e.k. liszt
  14. 2 e.k. kristálycukor
  15. 1 e.k. pirospaprika
  16. ízlés szerint só
  17. 500 gr sűrített paradicsom
  18. kb 1,5 l víz (a paprika főző vize)

Elkészítés

70 perc

  1. A hagymákat apróra vágom, hozzákeverem a darált húshoz a többi hozzávalóval együtt.

  2. A paprikákból kiszedem a magházat, a húsmasszával megtöltöm őket, a maradékból gombócokat formázok.

  3. Ételízesítős vízben, kb 45 perc alatt megfőzöm. Amikor kész, kiszedem a vízből.

  4. Olajból, lisztből világos rántást készítek, megszórom pirospaprikával, felengedem a paprikák főzővizével, hozzákeverem a sűrített paradicsomot, sót, cukrot. A sót óvatosan, mert a víz már ételízesítős. Felfőzöm a nekünk megfelelő sűrűségűre.

  5. Beleteszem a paprikákat és a gombócokat.

  6. Jó étvágyat! 😋

Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el