
Töltött paprika bulgurral
Töltött paprika bulgurral
Ugyanolyan finom, mint rizzsel
Hozzávalók
6 adag
- 500 gr darált hús
- 150 gr bulgur
- 1 közepes vöröshagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 2 db tojás
- ízlés szerint só
- ízlés szerint őrölt bors
- ízlés szerint ételízesítő
- 1 e.k. pirospaprika
- 1 e.k. étolaj
- 6 db zöldpaprika
A paradicsommártáshoz: - 3 e.k. olaj
- 3 e.k. liszt
- 2 e.k. kristálycukor
- 1 e.k. pirospaprika
- ízlés szerint só
- 500 gr sűrített paradicsom
- kb 1,5 l víz (a paprika főző vize)
Elkészítés
70 perc
A hagymákat apróra vágom, hozzákeverem a darált húshoz a többi hozzávalóval együtt.
A paprikákból kiszedem a magházat, a húsmasszával megtöltöm őket, a maradékból gombócokat formázok.
Ételízesítős vízben, kb 45 perc alatt megfőzöm. Amikor kész, kiszedem a vízből.
Olajból, lisztből világos rántást készítek, megszórom pirospaprikával, felengedem a paprikák főzővizével, hozzákeverem a sűrített paradicsomot, sót, cukrot. A sót óvatosan, mert a víz már ételízesítős. Felfőzöm a nekünk megfelelő sűrűségűre.
Beleteszem a paprikákat és a gombócokat.
Jó étvágyat! 😋