
Vadas húslevessel, vegyes hússal
Vadas húslevessel, vegyes hússal
Spórolós időszak van, ezért most a húsból húslevest is főztem előbb.
Hozzávalók
6 adag
- 50 dkg marhahús
 - 50 dkg sertés comb
 - 1 kg sárgarépa
 - 0,50 kg fehérrépa
 - kis zeller
 - kis karalábé
 - 1 fej vöröshagyma
 - 1 cs. zellerzöld
 - só
 - egész bors
 - ételízesítő
Mártáshoz: - 1,5 dl olaj
 - 1 e.k. vöröshagyma
 - 1 e.k. cukor
 - 1 e.k. citromlé
 - 1,5 dl mustár
 - 4 db babérlevél
 - 2 dl tejföl
 - 1 e.k. liszt
 - szükség szerint húsleves
 
Elkészítés
2,5 óra
A húsokból, zöldségekből, fűszerekből húslevest főzök, több vízzel, mint szoktam, mert a levesből eszünk is, és a mártáshoz is azt használom.
Csak félig főzök meg mindent, akkor kétfelé szűröm, a húst, sárgarépát, fehérrépát félre teszem.
A húsokat felszeletelem, olajon mindkét felét hirtelen átsütöm.
A visszamaradt olajon összevágott hagymát dinsztelek, ráteszem cukrot, a babérleveleket, hússzeleteket, és a zöldségeket. Felengedem annyi húslevessel, hogy bőven ellepje. Fűszerezést nem igényel, mert a leves már ízesített.
Amikor már minden puha, kiszedem a hússzeleteket.
A babérleveleket kidobom, a zöldségeket a levével együtt összeturmixolom, visszateszem a gázra.Ízesítem citromlével, mustárral, tejföllel behabarom. A liszt ki is hagyható, ha elég sűrű a mártás.
Most zsemlegombóccal ettük, de makarónival is finom.
Jó étvágyat! 😋
















