Vadas húslevessel, vegyes hússal

Vadas húslevessel, vegyes hússal

Spórolós időszak van, ezért most a húsból húslevest is főztem előbb. 

Hozzávalók

6 adag

  1. 50 dkg marhahús
  2. 50 dkg sertés comb
  3. 1 kg sárgarépa
  4. 0,50 kg fehérrépa
  5. kis zeller
  6. kis karalábé
  7. 1 fej vöröshagyma
  8. 1 cs. zellerzöld
  9. egész bors
  10. ételízesítő
    Mártáshoz:
  11. 1,5 dl olaj
  12. 1 e.k. vöröshagyma
  13. 1 e.k. cukor
  14. 1 e.k. citromlé
  15. 1,5 dl mustár
  16. 4 db babérlevél
  17. 2 dl tejföl
  18. 1 e.k. liszt
  19. szükség szerint húsleves

Elkészítés

2,5 óra

  1. A húsokból, zöldségekből, fűszerekből húslevest főzök, több vízzel, mint szoktam, mert a levesből eszünk is, és a mártáshoz is azt használom.

  2. Csak félig főzök meg mindent, akkor kétfelé szűröm, a húst, sárgarépát, fehérrépát félre teszem.

  3. A húsokat felszeletelem, olajon mindkét felét hirtelen átsütöm.

  4. A visszamaradt olajon összevágott hagymát dinsztelek, ráteszem cukrot, a babérleveleket, hússzeleteket, és a zöldségeket. Felengedem annyi húslevessel, hogy bőven ellepje. Fűszerezést nem igényel, mert a leves már ízesített.

  5. Amikor már minden puha, kiszedem a hússzeleteket.
    A babérleveleket kidobom, a zöldségeket a levével együtt összeturmixolom, visszateszem a gázra.

  6. Ízesítem citromlével, mustárral, tejföllel behabarom. A liszt ki is hagyható, ha elég sűrű a mártás.

  7. Most zsemlegombóccal ettük, de makarónival is finom.
    Jó étvágyat! 😋

Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el