Zöldborsógulyás csirkeszárnnyal

Zöldborsógulyás csirkeszárnnyal

Hozzávalók

6 adag

  1. 2 ek étolaj
  2. 1 fej közepes vöröshagyma
  3. 4 db csirkeszárny
  4. 2 db sárgarépa
  5. 1 db fehérrépa
  6. 5 dkg karalábé
  7. 5 dkg zeller
  8. 2 db burgonya
  9. 25 dkg zöldborsó (mirelit)
  10. 1 kk egész kömény
  11. 1 db babérlevél
  12. 1 ek pirospaprika
  13. ízlés szerint só
  14. ízlés szerint őrölt bors
  15. ízlés szerint ételízesítő
  16. A galuskához:
  17. 2 db tojás
  18. 3 ek liszt

Elkészítés

1 óra

  1. A csirkeszárnyakat 3 - 3 darabra vágtam, a vöröshagymát apróra.

  2. A hagymát, köményt, babérlevelet olajon megdinszteltem, majd 1 - 2 percig a csirkeszárnyakkal is dinszteltem.

  3. Hozzáadtam a darabolt zöldségeket, ezzel is pároltam kicsit, majd megszórtam pirospaprikával, ételízesítővel, borssal.

  4. Felengedtem vízzel, lefedve lassan kb. 20 percig főztem.

  5. Beletettem a zöldborsót, és a kockára vágott burgonyát. Felengedtem annyi vízzel, amennyi levest akartam, pótoltam a sót. Még főztem kb. 15 - 20 percet.

  6. A felvert tojáshoz kevertem a lisztet, kiskanállal a levesbe szaggattam.
    Főztem 5 - 6 percet.

  7. Jó étvágyat! 😋

Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el
Sütiket használunk, hogy biztosítsuk a weboldal megfelelő működését és biztonságát, valamint hogy a lehető legjobb felhasználói élményt kínáljuk Neked.

Haladó beállítások

Itt testreszabhatod a süti beállításokat. Engedélyezd vagy tiltsd le a következő kategóriákat, és mentsd el a módosításokat.