
Zöldborsógulyás csirkeszárnnyal
Zöldborsógulyás csirkeszárnnyal
Hozzávalók
6 adag
- 2 ek étolaj
- 1 fej közepes vöröshagyma
- 4 db csirkeszárny
- 2 db sárgarépa
- 1 db fehérrépa
- 5 dkg karalábé
- 5 dkg zeller
- 2 db burgonya
- 25 dkg zöldborsó (mirelit)
- 1 kk egész kömény
- 1 db babérlevél
- 1 ek pirospaprika
- ízlés szerint só
- ízlés szerint őrölt bors
- ízlés szerint ételízesítő
- A galuskához:
- 2 db tojás
- 3 ek liszt
Elkészítés
1 óra
A csirkeszárnyakat 3 - 3 darabra vágtam, a vöröshagymát apróra.
A hagymát, köményt, babérlevelet olajon megdinszteltem, majd 1 - 2 percig a csirkeszárnyakkal is dinszteltem.
Hozzáadtam a darabolt zöldségeket, ezzel is pároltam kicsit, majd megszórtam pirospaprikával, ételízesítővel, borssal.
Felengedtem vízzel, lefedve lassan kb. 20 percig főztem.
Beletettem a zöldborsót, és a kockára vágott burgonyát. Felengedtem annyi vízzel, amennyi levest akartam, pótoltam a sót. Még főztem kb. 15 - 20 percet.
A felvert tojáshoz kevertem a lisztet, kiskanállal a levesbe szaggattam.
Főztem 5 - 6 percet.Jó étvágyat! 😋
















