Zöldséges pulyka kölessel

Zöldséges pulyka kölessel

Hozzávalók

2 adag

  1. 30 dkg pulykahús
  2. 1 fej közepes vöröshagyma
  3. 1 ek étolaj
  4. 1 szál sárgarépa
  5. 1 szál fehérrépa
  6. 20 dkg kelbimbó
  7. 20 dkg zöldborsó
  8. 1 db paradicsom
  9. 1 db zöldpaprika - vagy színes kápia
  10. ízlés szerint petrezselyem
  11. 2 dl köles
  12. ízlés szerint só
  13. ízlés szerint bors

Elkészítés

40 perc

  1. Olajon a kockázott vöröshagymát és pulykahúst serpenyőben megpirítottam.

  2. Hozzáadtam a kockázott paradicsomot, majd a többi zöldséget szintén darabolva.
    Kis vizet adva hozzá, sózva-borsozva fedő alatt puhára pároltam.
    Én tettem hozzá kevés őrölt csilit is, de aki nem szereti a csípőset, ki is hagyhatja.

  3. Akkor kész, ha minden puha, és víz sincs rajta.

  4. Az 1 bögre kölest 3 bögre vízzel felöntöttem, sóztam, borsoztam. Miután felforrt, takarékra vettem és fedő alatt főztem. Amikor már kevés víz volt rajta, lezártam, és fedő alatt hagytam pihenni.

  5. Szépen magába szívta a maradék vizet.

  6. Jó étvágyat! 😊

Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el