
Zöldséges pulyka kölessel
Zöldséges pulyka kölessel
Hozzávalók
2 adag
- 30 dkg pulykahús
 - 1 fej közepes vöröshagyma
 - 1 ek étolaj
 - 1 szál sárgarépa
 - 1 szál fehérrépa
 - 20 dkg kelbimbó
 - 20 dkg zöldborsó
 - 1 db paradicsom
 - 1 db zöldpaprika - vagy színes kápia
 - ízlés szerint petrezselyem
 - 2 dl köles
 - ízlés szerint só
 - ízlés szerint bors
 
Elkészítés
40 perc
Olajon a kockázott vöröshagymát és pulykahúst serpenyőben megpirítottam.
Hozzáadtam a kockázott paradicsomot, majd a többi zöldséget szintén darabolva.
Kis vizet adva hozzá, sózva-borsozva fedő alatt puhára pároltam.
Én tettem hozzá kevés őrölt csilit is, de aki nem szereti a csípőset, ki is hagyhatja.Akkor kész, ha minden puha, és víz sincs rajta.
Az 1 bögre kölest 3 bögre vízzel felöntöttem, sóztam, borsoztam. Miután felforrt, takarékra vettem és fedő alatt főztem. Amikor már kevés víz volt rajta, lezártam, és fedő alatt hagytam pihenni.
Szépen magába szívta a maradék vizet.
Jó étvágyat! 😊
